توانایی ثبت و ضبط رویاها

توانایی ثبت و ضبط رویاها

گروه آموزشی

ویدوآل

1395/04/23

21152

بار بازدید شده
Could-We-Record-Our-Dreams رویاها پدیده‌ای بسیار شگفت انگیز هستند و با در نظر گرفتن این‌که شما تقریبا ۶ سال از عمرتان را در حال رویا (خواب) دیدن هستید، خیلی عجیب است که ما اغلب آن‌ها را نادیده گرفته و زود فراموش می‌کنیم...
12152
توانایی ثبت و ضبط رویاها
Vidoal
4.98
سرعت نمایش
سوالات و نظرات کاربران
0
Atoussa photo
Atoussa پنج شنبه، 21 اردیبهشت 1402
اخیرا درباره رویا و خوابهایی که میبینیم مطلبی از نظریات فروید خوندم که اینها رو به قسمت ناخودآگاه انسان ربط میداد.
0
ایلیا قربانزاده
ایلیا قربانزاده دوشنبه، 22 آبان 1396
ممنون
0
ایمان  قهارپور
ایمان قهارپور دوشنبه، 07 فروردین 1396
رویاها پدیده‌ای بسیار شگفت انگیز هستند و با در نظر گرفتن این‌که شما تقریبا ۶ سال از عمرتان را در حال رویا (خواب) دیدن هستید، خیلی عجیب است که ما اغلب آن‌ها را نادیده گرفته و زود فراموش می‌کنیم.
0
ابراهیم  رضایی
ابراهیم رضایی سه شنبه، 17 اسفند 1395
شگفتا انسان تا چه حدی داره پیشرفت میکنه فقط ما عقب مونیدم
0
منصور سلمانی زاده
منصور سلمانی زاده شنبه، 14 اسفند 1395
بی شک چیز جالبیهه
-1
هادي اصفهاني
هادي اصفهاني جمعه، 24 دی 1395
به فرض که علم و فناوری اینقدر پیشرفت کرد که بتونیم خوابهایمان رو ثبت و ضبط کنیم.خب این کار چه سود و فایده ای میتونه داشته باشه؟ واقعا برای دنیا و آخرتمون فایده ای هم داره؟
0
Sina Rajaei
Sina Rajaei شنبه، 04 دی 1395
خیلی جالبه!!
0
امیر photo
امیر چهارشنبه، 01 دی 1395
بسیار عالی بود
توضیحات
رویاها پدیده‌ای بسیار شگفت انگیز هستند و با در نظر گرفتن این‌که شما تقریبا ۶  سال از عمرتان را در حال رویا (خواب) دیدن هستید، خیلی عجیب است که ما اغلب آن‌ها را نادیده گرفته و زود فراموش می‌کنیم. هر شب مغز ما به کار خودش مشغول است و تعداد زیادی تصاویر و داستان‌های باور نکردنی و عجیب و غریب و به ظاهر تصادفی را به ذهن ما (به ارمغان) می‌آورد.

اما... رویاها دقیقا چه هستند؟! و آیا مثل خیلی از فیلم‌ها و داستان‌های علمی- تخیلی؛ ما می‌توانیم رویاها را ثبت و ضبط کنیم و هنگام خواب دیدن بفهمیم که چه خواب‌(هایی) می‌بینیم؟ احتمالا" قبلا در مورد "امواج مغزی " چیزهایی شنیده‌اید! اما آیا تا حالا فکر کرده‌اید که این امواج واقعی هستند و قابلیت حمل اطلاعات را دارند؟  آیا آن‌ها (امواج مغزی) شبیه... امواج رادیویی هستند؟

جواب مثبت است! امواج مغزی و امواج رادیویی صورتی از امواج الکترومغناطیسی هستند – امواجی که با سرعت نور حرکت می‌کنند – . هر زمان که شما در حال فکرکردن هستید؛ هزاران سلول عصبی با یک بسامد معین و مشخص شروع  به فرستادن امواج می‌کنند. این امواج در حدود 10 تا 100 دور در ثانیه نوسان دارند. در حالی که، نوسان امواج رادیویی در حدود 50... میلیون تا 1 بیلیون بار در ثانیه است.
دانشمندان مدت زیادی است که از این پدیده برای اندازه گیری فعالیت‌های مغزی و اتصال مغز به وسایل الکترونیکی؛ استفاده می‌کنند. این کار ما را قادر می‌سازد تا مناطق فعال مغزی را هنگام فعالیت‌های مختلف مانند خواب دیدن؛ شناسایی کنیم. ممکن است عجیب به نظر برسد اما ما هنوز درست نمی‌دانیم که چرا می‌خوابیم چه برسد به اینکه بدانیم چرا خواب می‌بینیم!

مایکل استیونز از (کانال یوتیوب) "ویساز" کار بسیار جالبی انجام داده است و تئوریهای اصلی علت رویا دیدن را (برای ما) توضیح می‌دهد. اما بخاطر (عدم دسترسی) و عدم توانایی ما در اندازه‌گیری و شناخت رویاها، بدون بیدار کردن و پرسیدن از افراد؛ تعداد تئوری‌ها (دراین زمینه) بسیار زیاد است. البته؛ این مسئله به فراموشی و خطاهای دیگر هم بستگی دارد. متاسفانه (تاکنون) هیچ دستگاهی وجود ندارد که ما با استفاده از آن بتوانیم به ذهن کسی که در حال رویا دیدن است، نفوذ کنیم. یا شاید... چنین دستگاهی وجود دارد؟!

همان قدر که عجیب به نظر می‌رسد؛ دانشمندان راهی برای این کار پیدا کرده‌اند. فن‌آوری خواندن ذهن کار خودش را با استفاده از یک دستگاه اف ام آر آی و نشان دادن عکس‌های سیاه و سفید به فردی که درون دستگاه است؛ شروع می‌کند.
بعد ازآن؛ نرم افزار واکنش مغز به تصاویر مختلف را ثبت می‌کند. برای مثال؛ اگر حرف "تی" نشان داده شود، نرم افزار واکنش مغز را به طور دقیق ثبت می‌کند. بعد از جمع آوری اطلاعات به اندازه‌ی کافی؛ به فرد عکس‌های کاملا" متفاوتی نشان داده می‌شود ونرم افزار به پیش‌بینی و بازسازی افکار فرد اقدام می‌کند. بعد از نشان دادن کلمه‌ی "نورون" این تصاویر توسط نرم افزار تولید شده است.

اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود؛ دانشمندان شروع  به استفاده از تصاویر پیچیده‌تر و نظارت بر افراد هنگام خواب کردند. در این مورد؛ آن‌ها هنگامی که فرد درون دستگاه اف ام آرآی به خواب رفته بود؛ او را بیدار کرده و سریعا از او در مورد رویاهایش سوال می‌کردند.بعد از آن؛ آن‌ها از هزاران تصویر از اینترنت برای پیدا کردن شباهت و نزدیکی با رویاهای فرد، براساس اسکن‌های مغزی؛ استفاده کردندا

بعد از اینکه (دانشمندان) این آزمایش را 200 بار بر روی هر فرد انجام دادند؛ با اطلاعات بدست آمده یک الگوریتم نوشتند که بوسیله‌ی آن؛ نرم افزار سعی کرد رویاهای آینده افراد را پیش‌بینی کند.
اگر چه (این تصاویر) به هیچ وجه کامل نبودند؛اما مشخص شد تصاویر تولید شده بوسیله‌ی نرم افزار از تصاویر شانسی بهتر بوده و با توصیف‌های افراد از رویاهایشان مطابقت داشتند.

شاید شوکه کننده تر؛ تحقیقی بود که در آن از فیلم عکاسی (نگاتیو فیلم تدوین نشده) استفاده شد! بعد از نشان دادن 2 ساعت نگاتیو و پردازش فعالیت‌های مغزی؛ دانشمندان از از مجموعه ای از 18 میلیون کلیپِ یک ثانیه‌ای یوتیوب برای تطابق با فعالیت‌های مغزی استفاده کردند! و این هم نتیجه:

سمت چپ؛ کلیپ‌های نامرتبطی که بعدا به فرد نشان داد شد و سمت راست کلیپ‌های ساخته شده بوسیله‌ی نرم افزار که براساس فعالیت مغزی و با استفاده از تلفیق کلیپ‌های یوتیوب، بدست آمده بودند.
هر چه این برنامه های نرم افزاری پیچیده تر شوند ما بیشتر به تجسم دقیق و صحیح افکار و رویاهایمان نزدیک میشویم. شاید آن زمان سرنخ های بیشتری درباره ی علت خواب دیدن داشته باشیم.

تهيه‌کننده

Asap SCIENCE
Asap SCIENCE

مترجم

مهدی سلاجقه
مهدی سلاجقه

زبان انگلیسی خوندم. به مباحث علمی علاقه ی زیادی دارم و سعی دارم اطلاعات خودم را در مورد جهان هستی بالا ببرم و فعلاً مشغول تدریس و ترجمه هستم.

گوینده

زنده یاد افشین ذریه
زنده یاد افشین ذریه

متاسفانه افشین عزیز در دوم اردیبهشت 1401در اثر بیماری فوت کرد، سایت ویدوآل یادگاری از تلاش او برای اشاعه علم هست، تمام محتوای علمی تولید شده حاصل زحمات او و دیگر اعضای سایت ویدوآل میباشد، نامش نیک.