آیا میوه‌ها و سبزیجات لکه‌دار سالمند؟

آیا میوه‌ها و سبزیجات لکه‌دار سالمند؟

گروه آموزشی

ویدوآل

1397/08/15

35346

بار بازدید شده
Are-spotty-fruits-and-vegetables-safe-to-eat در سال ۲۰۱۰ میلادی، سی میلیارد دلار از دارایی میوه و سبزیجات تا حدودی به دلیل مشکلات مربوط به زیبایی ظاهری و ضایعات دریافتی توسط خرده‌فروشان و خریداران آمریکایی هدر می‌رفت.
8346
آیا میوه‌ها و سبزیجات لکه‌دار سالمند؟
Vidoal
4.69
سوالات و نظرات کاربران
0
ندا  نیکزاد
ندا نیکزاد پنج شنبه، 07 اردیبهشت 1396
متشکرم
0
ندا گلی
ندا گلی سه شنبه، 05 اردیبهشت 1396
من که میوه های لک دار رو به میوه های سالم مصنوعی ترجیح میدم
1
صفیه رضایی
صفیه رضایی جمعه، 25 فروردین 1396
به نظر من میوه های لکه دار طعمشون فرق میکنه وبه اندازه میوه های سالم خوشمزه نیستن
0
هستی علیجانی
هستی علیجانی سه شنبه، 24 اسفند 1395
اتفاقا چون لک دارن رسیده ترن برگ‌های کاهو که به رنگ سبز تیره هستن، از اون بخش وسط که رنگش کمرنگتر هستش، مفیدتره همینطور موز و غیره
0
تنها شب
رضا صالحی جمعه، 20 اسفند 1395
میوه هایی که شکل ظاهری جالبی ندارن مفیدترن
0
محمدامین تاجیک
محمدامین تاجیک دوشنبه، 16 اسفند 1395
آموزنده بود
0
گل نوش ایوبی پور
گل نوش ایوبی پور شنبه، 02 بهمن 1395
میوه هایی که خیلی رنگ و ظاهر قشنگی دارن اصلا خوب نیستن چون باموادی مثل پارافین ب عنوان روکش استفاده میکنن ک ضرر هم داره حالا ی لک دلیل بر مضر بودن اون میوه نمیتونه باشه بلکه احتمال سالم بودنش هم هست
0
علی چایچی
علی چایچی پنج شنبه، 07 بهمن 1395
(پاسخ) البته استفاده از پارافین به عنوان روکش تکذیب شده اون لایه روی میوه ها رو همه میوه ها دارن حتی اگه تازه از درخت چیده باشین
0
Soheil Rasouli
Soheil Rasouli یکشنبه، 15 اسفند 1395
(پاسخ) بعضی جا ها میوه های کال را می چینند و در یک دستگاه به آنها گاز سمی می زنند تا میوه زیبا و رسیده شود.
0
مجید اسحقی
مجید اسحقی یکشنبه، 15 اسفند 1395
صیقلی بودن و ظاهر سالم داشتن نشانه سلامت محصول نیست بلکه طعم و طبیعی بودن اصل است
0
زهرا احمدی
زهرا احمدی شنبه، 16 بهمن 1395
لک داربودن میوه دلیلی برناسالم بودنش نیست.متاسفانه این روزها بیشتر مردم سمت میوه های شفاف و براق میرن که بیشتر این میوه ها نشانه تراریخته بودن محصوله
0
فاطمه قربانی
فاطمه قربانی چهارشنبه، 20 بهمن 1395
(پاسخ) هم تراریخته بودن محصول و هم نشانه استفاده بیش از حد از سموم برای مقابله با آفت های گیاهیه که میتونه در مقادير بالا برای انسان هم خطرناك باشه
0
معصومه  هداوند
معصومه هداوند شنبه، 02 بهمن 1395
خیلی جالب بود همیشه فکر میکردم میوه های لکه دار رو نباید مصرف کرد.
0
الهام ازاد
الف لیبرا دوشنبه، 20 دی 1395
خسته نباشید ،موارد خوب و مفید بود، اما بنظر من به اینصورت گفته شد چون ضرر خیلی زیادی به دلال ها میزنه عدم اعتماد به سالم بودن و خرید این اقلام و ضرری که بازاری ها متحمل میشن وگرنه کشاورزای بیچاره ۱/۶قیمت بازار محصول رو میفروشن بعبارتی هزینه این زیان رو هم میپردازن،میوه خراب بازه و بخاطر مواد مغذی داخلش پر میکروبه
0
javad zandih
javad zandih یکشنبه، 19 دی 1395
هبچ‌نباید از روی ظاهر قضاوت کنیم این در میوه ها هم صدق میکنه
0
هادي اصفهاني
هادي اصفهاني پنج شنبه، 16 دی 1395
عالی بود.باید بین لکه دار بودن میوه و خراب و مضر بودن آن تفاوت قادل بشیم.تنها در صورتی نباید هیچ قسمتی از میوه خورده بشه که میوه خراب یا کپک زده باشه.
0
مسدود شده
درنا احمدی یکشنبه، 12 دی 1395
میوه های لکه دارخوبن.ظاهرشون بد هست
0
محمد نواز photo
محمد نواز شنبه، 13 شهریور 1395
خیلی جالب بود باید بابت هر ویدیو از شما عزیزان تشکر کرد
توضیحات
لینک منبع | در سال ۲۰۱۰ میلادی، سی میلیارد دلار از دارایی میوه و سبزیجات تا حدودی به دلیل مشکلات مربوط به زیبایی ظاهری و ضایعات دریافتی توسط خرده‌فروشان و خریداران آمریکایی هدر می‌رفت. بدین‌ترتیب ۳۰% محصولان بازار ب تنها چیزی حدود ۳۰ درصد از محصول موجود در بازار استفاده می‌شد . نیازی به اشاره به آب و انرژی مورد نیاز برای رشد و حمل‌و‌نقل، و نیز فضای استفاده‌شده برای دفن زباله حاصل از میوه‌های فاسدشده نیست. پس مشکلات مربوط به زیبایی ظاهری چیست؟ احتمالا شما هم از یک سیب پر از لکه در مغازه خواروبارفروشی صرف‌نظر کرده‌اید، یا تصادفا انگشت شست خود را در یک گوجه‌فرنگی لهیده فرو کرده‌اید. این آسیب‌ها می‌تواند باعث سرازیرشدن محصول به سطل زباله شود.
در هر صورت، این لکه‌ها چیستند، و آیا واقعا برای ما مضر هستند؟ آن لکه‌ها شاهدی دال بر نزاعی حماسی بین گیاهان و میکروب‌ها هستند. گیاهان نیز مانند انسان‌ها با میلیاردها قارچ و باکتری هم‌زیستی دارند. برخی از این میکروب‌ها برای گیاه مفید هستند، بیماری را از بین می‌برند و به استخراج مواد مغذی کمک می‌کنند. بقیه، بیماری‌زا هستند و به محصول حمله می‌کنند و حتی زمانی که میوه در مغازه یا یخچال ما قرار دارد زنده می‌مانند و مولکول‌های مورد استفاده‌شان را به خود جذب می‌کنند. خبر خوب این است که این‌ها غالبا برای ما مضر نیستند. این قارچ‌ها و باکتری‌ها میلیون‌ها سال را برای گسترش استراتژی غلبه بر سیستم ایمنی یک گیاه سپری کرده‌اند. اما سیستم ایمنی بدن انسان سالم آنقدر متفاوت است که این استراتژی‌ها بر آن اثر نمی‌کند. خب، این فرآیند در درون گیاه به چه صورت است؟
میکروب‌ها به روش‌های مختلفی وارد گیاه می‌شوند، از جمله پاشیده‌شدن بر روی گیاه در طول آبیاری یا کوددهی. تحت شرایط مناسب، میکروب‌ها در کلونی‌های بزرگ رشد می‌کنند تا به لایه مومی بیرونی میوه یا برگ‌ها حمله کنند. هدف آن‌ها: شکر و مواد مغذی خوشمزه درون محصول است. این نوع از میکروب‌های بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) غالبه لکه‌هایی مانند این را به‌وجود می‌آورند. انبوهی از باکتری‌ها، مواد مغذی و رنگ را از سلول‌های میوه بیرون می‌کشند و باعث زردی آن می‌شوند. سپس به سمت بیرون می‌آیند و لکه سیاهی از سلول‌های مرده را باقی می‌گذارند. هر لکه، که شامل صدها هزار میکروب است، در اصل با ترکیبی از حمله میکروبی و دفاع میزبان پدید آمده است. برای مثال، این پاتوژن باکتریایی، باکتری میله‌ای هوازی سرنگی (Pseudomonas syringae) است.
مثلا بر روی یک گوجه‌فرنگی، وارد میوه و برگ‌هایش شده، در فضای بین سلولی تکثیر می‌شود و سم و پروتئین‌هایی تولید می‌کند که به او اجازه می‌دهد در جریان واکنش ایمنی گیاه گسستگی ایجاد کند. یک سم، کروناتین، باعث بازشدن دهانه میوه و ورود آزادانه باکتری‌ها به داخل آن می‌شود. کروناتین، همچنین مسیرهای را فعال می‌سازد که منجر به تقلیل کلروفیل و در نتیجه ایجاد لکه‌های زرد می‌شود. با تداوم تغذیه و تکثیر، باکتری‌ها سلول‌های گیاه را از بین می‌برند. این، لکه‌ها را توضیح می‌دهد، ولی لکه‌های لهیدگی چیستند؟ این‌ها معمولا بعد از چیده‌شدن میوه از گیاه توسط حمله میکروب‌ها بوجود می‌آیند.
اگر گیاه در هنگام حمل‌ونقل زخمی شود، قارچ‌های لاشه‌-زی می‌توانند در زخم نفوذ کنند، سلول‌ها را بکُشند، مواد مغذی آن‌ها را جذب کنند، و میوه را لهیده یا قهوه‌ای رها کنند. این لکه‌ها ممکن است بسیار بدطعم باشند چون بافت مرده و تجزیه‌شده را می‌خورید. اما معمولا باقی‌مانده میوه قابل استفاده است. لکه‌های غیر لهیده، مانند آن‌هایی که معمولا بر روی سیب یا گوجه‌فرنگی می‌بینید، غالبا سطحی هستند و بر روی طعم میوه اثر نمی‌گذارند. البته، میکروب‌هایی مانند E. coli و سالمونلا که به ما آسیب وارد می‌کنند، می‌توانند برای گیاهان نیز مضر باشند. اما چون پاتوژن‌های گیاهی نیستند معمولا باعث ایجاد لکه نمی‌شوند، فقط در سطح گیاه بصورت نامرئی قرار می‌گیرند. بنابراین شستن میوه‌ها و سبزیجات، حتی میوه‌های لکه‌دار، باعث پیش‌گیری از بیمارشدن شما می‌شود. بنابراین دفعه بعدی که در مغازه خواروبارفروشی بودید، از برداشتن میوه بدقیافه پرهیز نکنید. حتی بعضی از مغازه‌ها بابت آن به شما تخفیف هم خواهند داد. میوه‌ها را به خوبی بشویید و نگهداری کنید. بعضی از محصولات مانند سیب و کلم تا هفته‌ها در یخچال قابل نگهداری هستند. شاید میوه‌های لکه‌دار چشم‌نواز نباشند، اما به همان اندازه سالم و خوشمزه هستند.
 

تهيه‌کننده

Ted Ed
Ted	 Ed

تد سکویی برای انتشار ایده‌هایی است که ارزش انتشار دارند. تد کار خود را در سال 1984 به عنوان کنفرانسی که فصل مشترک تکنولوژی، سرگرمی و طراحی بود آغاز کرد.

مترجم

نازنین آگاه
نازنین آگاه

گوینده

فائزه مجاهدطلب
فائزه مجاهدطلب

رشته‌ی بازیگری-کارگردانی رو در دانشگاه هنر تهران خوندم. بازیگری رو دوست دارم و دلم می‌خواد که هر روز از زندگیم پر از تجربه‌های جدید باشه.

تدوين‌گر

مصی یگانه
مصی یگانه

زندگیم با هنر معنی پیدا میکنه. مدت 16 سال کار گرافیک کردم و سرپرست بخش گرافیک شرکت اوه و باران هنر بودم، عاشق شیرینی پزی و تزیین کیکم و به صورت حرفه ای این کار رو انجام میدم.