چرا تعداد پسرها بیشتر از دخترهاست؟

چرا تعداد پسرها بیشتر از دخترهاست؟

گروه آموزشی

ویدوآل

1394/11/05

29374

بار بازدید شده
Why-Do-We-Have-More-Boys-Than-Girls اکثر والدین فکر می‌کنند که جنسیت نوزادشان به‌طور اتفاقی و از طریق کروموزوم‌ها تعیین می‌شود و احتمال دختر یا پسر بودن فرزندشان هم برابر است؛ اما واقعیت این‌طور نیست!...
17174
چرا تعداد پسرها بیشتر از دخترهاست؟
Vidoal
4.45
سرعت نمایش
سوالات و نظرات کاربران
-1
مصطفی .
مصطفی کهن یکشنبه، 21 آذر 1395
تعداد پسرها بیشتر باشه برای ازدواج بعدن مشکل ساز میشه و بعضی دخترها طبیعتن یا ازدواج نمیکنن یا حتی با مردایی که زن دارند یا ازدواج دومشونه ازدواج میکنن
0
Sina Taati
Sina Taati دوشنبه، 31 اردیبهشت 1397
(پاسخ) بر عکس دارید میگید ، پسر که زیاد باشه با پسران زیاد تری ازدواج صورت میگیره . میشه چند همسری ( پسر ).
0
johnny photo
johnny یکشنبه، 14 آذر 1395
حقایق شگفت انگیزی بودند، علاوه بر همه این ها نکته هایی هم اضافه کنیم بد نیست: 1 مرد میتونه چند زن رو در زمان کوتاهی بارور کنه اما مدت باروری زنان زیاده.زنان پس از یائسگی قدرت تولید مثل رو از دست میدن اما یک جنس مذکر تا اخر عمرش اسپرم تولید میکنه فرض کنید کشوری توی جنگ همه مرد هاشو از دست داده و فقط یکی مونده و توی این کشور 100 زن وجود داره؛همون یه مرد برای افزایش جمعیت کافی(شاید غیر منطقی بنظر برسه ولی علمی) پس این علتیه که چرا مرد ها به جنگ میرن علاوه بر اون مرد ها قدرت بدنی بیشتر و جسه بزرگتری نسبت به زنان دارند و برای پیکار مناسب هستند. همچنین بیماری های ژنتیکی روی کرومزوم y بیشتر بوجود میاد و این علتیه که چرا طبیعت جمیعت مذکر بیشتری داره چون شانس زنده موندنش کمه و..
1
Ata nazari
Ata nazari شنبه، 25 شهریور 1396
(پاسخ) ممنون دوست عزیز اطلاعات خوبی بود
0
محمد photo
محمد چهارشنبه، 13 بهمن 1395
چند وقت پیش اخبار علمی فرهنگی گفت، فقط به یک عامل بستگی داره. اونم وجود یا عدم وجود ویتامین آ در لحظه لقاه.
-1
کوثر رحیم پور
کوثر رحیم پور سه شنبه، 28 دی 1395
شایدم دنیا کلا داره به سمت چند زنه شدن پیش میره ازدواج های متعدد برای مردان:))
0
پوژنگ پروازی
پوژنگ پروازی دوشنبه، 15 آذر 1395
بسیار اموزنده بود،نسبت نابرابر جنسیتی مطلب جالبیست کهوشاید خیلیها از ان بی اطلاعند....
0
فاطمه حسینی
فاطمه حسینی دوشنبه، 15 آذر 1395
مرسی واقعا برام سوال بود
0
امیر قربانی
امیر قربانی یکشنبه، 14 آذر 1395
ایران در چه رتبه است(تغییر ژنتیکی) ممنون خیلی خوب بود
0
تیزهوش باهوش آبادی
باهوش تیزهوش آبادی چهارشنبه، 26 آبان 1395
کم تر ویدئویی در این باره دیده بودم ممنون
0
مهدی محمدزاده گیوه چی
مهدی محمدزاده گیوه چی چهارشنبه، 12 آبان 1395
خیلی جالب بود ممنون
توضیحات

اکثر والدین فکر می‌کنند که جنسیت نوزادشان به‌طور اتفاقی و از طریق کروموزوم‌ها تعیین می‌شود و احتمال دختر یا پسر بودن فرزندشان هم برابر است؛ اما واقعیت این‌طور نیست!

به ازای هر 100 دختر، 106 پسر به دنیا اضافه میشود. معمولاً این نسبت نامتوازن جنسیتی، سالانه منجر به تولد10 میلیون نوزاد پسر، بیشتر از دختران میشود. کشورهایی هستند که با دخالت انسانی، احتمال تولد نوزاد پسر را بیشتر می‌کنند؛ اما این امر نسبت ثابت تولد را توجیه نمی‌کند.

نسبت دختر/پسر، به‌وسیله طبیعت تعیین میشود. این عدم‌تساوی قبل از تولد هم آشکارا خود را نشان می‌دهد. آمیزش انسان منجر به تولید 150 نطفه نر در برابر 100 نطفه ماده میشود.

این گرایش طبیعت به نر، دلیل غم‌انگیزتری دارد. احتمال سقط شدن یا مرده به دنیا آمدن جنین پسر زیادتر از جنین دختر است.حتی پسرانی که از این خطرات جان سالم به درمی‌برند، بیشتر از دختران به بیماریهای کشنده مبتلا میشوند و خطرات مرگبارتری را تجربه میکنند. آنها بیشتر از دختران مورد خشونت قرار میگیرند. درنتیجه زمانی که این کودکان بزرگ میشوند و به سن باروری میرسند، نسبت زنان و مردان برابر می‌شود.

احتمال این که حتی یک پسر به چرخه تولد برسد، به شرایط مادرش در هنگام بارداری بستگی دارد. برای مثال وقتی در اوایل سال 1960 یک قحطی بزرگ کشور چین را فراگرفت، احتمال نسبی تولد نوزاد پسر تا پایان قحطی کاهش پیدا کرد.

به نظر میرسد، احتمال آن که میلیاردرهای آمریکایی صاحب پسر شوند بیشتر است. زیستشناسی زنان در مواقع دشوار، مانع از بقای پسرها در رحم میشود و در اوقات مناسب، احتمال آن افزایش مییابد. این گونه الگو در بقیهی پستانداران هم مشاهده شده است.

این‌گونه الگو در بقیه‌ی پستانداران هم قابل مشاهده است. وقتی منابع کاهش می‌یابد، نسبت به مواقع عادی مادران نوزاد پسر کمتری به دنیا میآورند. وقتی منابع بیشتر است، آن‌ها پسران بیشتری به دنیا میآورند.

بهترین توضیحی که میتوانیم دراین‌باره بدهیم، از طریق رابطه زناشویی است. هدف اصلی آمیزش، تکثیر و انتقال ژنهایمان به شخص دیگری است تا او هم این ژن‌ها را به شخص بعدی منتقل کند.

به دلیل این‌که پستانداران نر، تقریباً همیشه مشتاق به جفت‌گیری هستند، تولیدمثل فرزندان دختر چه قحطی باشد چه نباشد تضمین‌شده است.

از سوی دیگر میان نرها برای جفت‌گیری رقابت وجود دارد. یک حیوان نر پروار، شانس جفت‌گیری با تعداد ماده بیشتری را دارد، درحالی‌که نری که به علت قحطی ضعیف شده است، ممکن است اصلاً هیچ شانسی نداشته باشد.

پس در حالت کلی، زادوولد فرزند نر ریسک بالایی دارد. آن‌هم در حالتی که احتمال مرگ بیشتر است و حتی اگر زنده بمانند، ممکن است نتوانند زادوولد کنند.

اما وقتی شرایط مساعد است نرها می‌توانند باعث به دنیا آمدن تعداد زیادی فرزند شوند، اتفاقی که به ریسک بیولوژیکی فرزند پسر داشتن می‌ارزد.

مترجم,گوينده

فائزه مجاهدطلب
فائزه مجاهدطلب

رشته‌ی بازیگری-کارگردانی رو در دانشگاه هنر تهران خوندم. بازیگری رو دوست دارم و دلم می‌خواد که هر روز از زندگیم پر از تجربه‌های جدید باشه.

تهيه‌کننده

Minute Earth
Minute  Earth

Science and stories about our awesome planet! Created by Henry Reich, with Omkar Bhagat, Emily Elert, Alex Reich, Peter Reich, Ever Salazar, and Kate Yoshida. Music by Nathaniel Schroeder.