۱۷ عکس شگفتانگیز از منظومه شمسی و فراتر از آن
پایان بزرگ کاسینی
تصویری از فیلم کوتاه ناسا با نام «پایان بزرگ کاسینی» که در آن حرکت فضاپیمای کاسینی بین سیاره زحل و حلقه درونی این سیاره را نشان داده میشود. فضاپیمای کاسینی در سال ۱۹۷۷ حرکت خود را از زمین آغاز کرد و در سال ۲۰۰۴ به زحل رسید.
نزدیکتر از همیشه
۶ اردیبهشت ۱۳۹۶: فضاپیمای کاسینی از جو زحل که در اینجا نزدیکتر از همیشه دیده میشود، عکس گرفته است. این عکس در طول اولین گذر فضاپیما از این سیاره گرفته شده است.
جو سیاره زحل
۶ اردیبهشت ۱۳۹۶: تصویری بدون دستکاری از ظاهر و ویژگیهای جو سیاره زحل.
جو سیاره زحل
۶ اردیبهشت ۱۳۹۶: تصویری بدون دستکاری از ظاهر و ویژگیهای جو سیاره زحل.
میماس، قمر سیاره زحل
تصویری از یکی از قمرهای سیاره زحل با نام میماس (Mimas) که به دلیل وجود حلقهها، این سیاره کوچکتر از ابعاد واقعی دیده میشود.
تیتان، قمر سیاره زحل
یک اردیبهشت ۱۳۹۶: تصویری بدون دستکاری از یکی از قمرهای سیاره زحل با نام تیتان که توسط فضاپیمای کاسینی در طول آخرین پرواز در نزدیکی سیاره گرفته شده است.
حجم غولپیکر گازی
۱۴ فروردین ۱۳۹۶: این عکس ناسا سیاره مشتری را در حالتی نشان میدهد که حدود ۶۶۸ میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد. در این حالت مشتری بسیار نزدیک زمین است و تلسکوپ فضایی هابل از این نزدیکی نهایت استفاده را برده تا از این حجم غولپیکر گازی عکس بگیرد.
جو سیاره مشتری
۱۴ بهمن ۱۳۹۵: این عکس که ۷ فروردینماه سال جاری از طریق فضاپیمای جونو به دست ناسا رسید، حلقههای کوچک بالایی جو سیاره مشتری را در فاصله ۱۴۵۰۰ کیلومتری بالاتر از ابرهای چرخان این سیاره غولپیکر نشان میدهد.
سیاره پلوتون
این عکس که اسفندماه سال گذشته منتشر شد، سیاره پلوتون را در حالتی نشان میدهد که خورشید از پشت به آن نور تابانده است. این عکس توسط فضاپیمای New Horizons هنگامی که در فاصله ۱۹۳ هزار کیلومتری از این سیاره قرار داشته و در حال دور شدن از آن بوده گرفته شده است.
قمر کوچک سیاره زحل
این عکس خام و دستکارینشده قمر کوچک سیاره زحل با نام پَن (Pan) را نشان میدهد. این عکس در اسفندماه سال گذشته منتشر شد و توسط فضاپیمای کاسینی گرفته شده است. در این عکس این فضاپیما حدود ۲۴۵۰۰ کیلومتر با این قمر فاصله داشته است. این عکس از نزدیکترین حالت ممکن از پَن گرفته شده و به همین دلیل به دانشمندان در بررسی شکل و زمینشناسی آن کمک فراوانی خواهد کرد.
بزرگترین قمر سیاره مریخ
۲۱ فروردین ۱۳۸۷: این عکس که روز ۱۲ اسفندماه سال گذشته به دست ناسا رسید، قمر فوبوس (Phobos) را نشان میدهد که بزرگترین قمر سیاره مریخ است. این عکس توسط دوربین Imaging Science Experiment موجود در مدارگرد شناسایی مریخ (Mars Reconnaissance Orbiter) ناسا گرفته شده است.
قطب جنوب سیاره مشتری
فضاپیمای جونو روز ۲ بهمنماه سال گذشته بر فراز قطب جنوب سیاره مشتری پرواز کرد و این عکس را از فاصله حدود ۱۰۰ هزار کیلومتری بر فراز ابرها گرفته است. این عکس که در این نسخه رنگهای آن تقویت شده، ابرهای روشن و طوفانهای بیضیشکل را به خوبی نشان میدهد.
قطب شمال سیاره مریخ
این عکس که روز ۱۲ اسفندماه سال گذشته توسط آژانس فضایی اروپا منتشر شد، کلاهک موجود در قطب شمال سیاره مریخ و دره عمیق و باریک آن را با نام Chasma Boreale نشان میدهد. در این عکس میبینیم که کلاهکهای یخی به دو قسمت تقسیم شدهاند.
ماه بر فراز زمین
این عکس که توسط ماهواره GOES-16 در روز ۲۶ دیماه سال گذشته گرفته شده، ماه را بر فراز زمین نشان میدهد. این ماهواره زمین را از یک منظره استوایی در ارتفاع حدود ۳۶ هزار کیلومتری مشاهده کرده است.
یک لکه غولپیکر روی خورشید
این عکس که روز ۲۸ دیماه سال گذشته منتشر شد، یک لکه غولپیکر را روی خورشید نشان میدهد که در واقع یک حالت موقتی است که در بخشهایی روی میدهد که در آنها میدان مغناطیسی خورشید بینهایت متراکم و قدرتمند است. این عکس توسط تلسکوپ رادیویی آلما گرفته شده است.
دشت بهشت
این عکس که روز ۲۱ دیماه سال گذشته گرفته شده، دشت بهشت (Utopia Planitia) غربی سیاره مریخ را نشان میدهد و در آن فشردگیهای عجیب و غریب با لبههای حلزونیشکل و شبکهای از شکستگیهای چندضلعی مشخص است.
ستاره شب
سمت چپ تصویر سیاره ونوس با نام مستعار «ستاره شب» دیده میشود که در کنار هلال ماه بر فراز آسمان شهر مانیل در فیلیپین در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۹۵ دیده میشود.
مترجم
میلاد شکیب
تامین و مدیریت محتوا حرفه اصلیام است؛ فرقی نمیکند در یک نشریه یا در فضای آنلاین. آنچه مهم است دقت در نوشتن، استفاده از منابع معتبر، بهرهگیری از یک زبان ساده و روان و تامین محتوای کاربردی است.