نحوه روت کانال دندان

نحوه روت کانال دندان

گروه آموزشی

ویدوآل

1395/01/14

23555

بار بازدید شده
What-is-a-Root-Canal درمان روت کانال با دریلِ معمولی، جهت دسترسی به درون دندان شروع می‌شود. سپس از دریل‌های مخصوص، جهت پاک کردن پوسیدگی و نمایان کردن کانال‌ها استفاده می‌شود. پس از آن از ابزارهای باریک...
17555
نحوه روت کانال دندان
Vidoal
4.37
سرعت نمایش
سوالات و نظرات کاربران
0
نازنین photo
نازنین چهارشنبه، 07 شهریور 1397
سلام دندان شماره7 من دو کانال داشت ترمیم شد پرکردم دکترمیگه ممکنه سه کاناله بوده باشه اما من کانال سوم را پیدا نکردم ممکنه همچین چیزی که دندون 7 کانال سومش توعکس دیده نشه؟
0
علی امامیان
علی امامیان یکشنبه، 27 خرداد 1397
اصطلاح عصب‌کشی، به غلط بین ما فارسی زبونا رایج شده. درستش: درمان کانال ریشه‌س، یا درمان اندودنتیک. به علاوه درون دندون، عصب به تنهایی نداریم، بافتی داریم که از سلول های عصبی و پیوندی و عروق و سازنده‌ی عاج تشکیل شده که به کل مجموعه پالپ گفته میشه. عمل حذف کامل پالپ درون دندون، پالپکتومی هست که جزئی از مراحل درمان اندودنتیکه.
0
سید مرتضی موسوی
سید مرتضی موسوی پنج شنبه، 19 اسفند 1395
باسلام روت دندان یعنی پیداکردن کانالهای دندان ، عصب کشی و پر کردن محسوب میشه. ایمپلنت همونهایی هست که دندان رو با پیچهای مخصوص ب لثه ثابت میکنن.. سپاس
0
Mohsen Mm
Mohsen Mm چهارشنبه، 13 بهمن 1395
مگه این ایمپلنته؟ ایمپلنت چیه
0
تیزهوش باهوش آبادی
تیزهوش باهوش آبادی پنج شنبه، 23 دی 1395
ایمپلنت دقیقا یعنی چی؟
0
Eli Mehr
Eli Mehr چهارشنبه، 08 دی 1395
دقیقا همینه! اندو یا عصب کشی
0
مصطفی .
م کهن چهارشنبه، 08 دی 1395
روت کانال همون پرکردن دندونه؟؟
0
گروه آموزشی ویدوآل
گروه آموزشی ویدوآل چهارشنبه، 08 دی 1395
(پاسخ) خیر، روت کانال عصب کشی دندون محسوب میشه
0
راهیل photo
راهیل یکشنبه، 05 دی 1395
عالی بود ممنون لطفا راجب ایمپلنت هم مطلب بذارید
0
حسن احمدوند
حسن احمدوند یکشنبه، 23 آبان 1395
این "روت کانال" دقیقا یعنی چی؟ همون عصب کشیه؟
0
حسین .
حسین . چهارشنبه، 19 آبان 1395
این همون عصب کشی هستش
توضیحات
درمان روت کانال با دریلِ معمولی، جهت دسترسی به درون دندان شروع می‌شود. سپس از دریل‌های مخصوص، جهت پاک کردن پوسیدگی و نمایان کردن کانال‌ها استفاده می‌شود. پس از آن از ابزارهای باریک برای پاک کردن کانال‌ها از باقیمانده‌ی بافت عصبی، سلول‌های مرده و یا بقایای پرکردگی‌های قبلی استفاده می‌شود. دستورالعمل روت کانال، شامل استفاده از ابزارهایی می‌شود که کمکم ضخیم‌تر می‌شوند و به آرامی کانال‌ها را تمیز می‌کنند و به آن‌ها شکل می‌دهند. یک دندان می‌تواند یک یا چند کانال داشته باشد. در این روش، پر کردن کانال‌ها شامل امتحان کردن طول دقیق کن و سپس جاگذاری کن گوتا پرکا با یک مایعِ پوشاننده درون کانال‌هاست. بعد از آن که تعداد کافی‌ از کُن‌ها جاگذاری شدند، ابزارهای بازکننده جهت متراکم کردن آن‌ها استفاده می‌شوند. بعد از آن که کانال‌ها حسابی پر شدند، اضافات کن‌های گوتا پرکا توسط یک ابزارِ داغ، کوتاه می‌گردند. همینطور از این ابزار برای گرم کردن و فشرده‌سازی گوتا نیز استفاده می‌شود تا فضای درون کانال‌ها به خوبی پر شود. در درمان نهایی برای استحکام ماده پرکننده ممکن است از یک یا چند پست استفاده شود. در این حالت از یک کامپوزیت که با نور سفت می‌گردد برای پر کردن تاج، استفاده می‌شود. این ماده وقتی درون دندان قرار می‌گیرد نرم است و با یک نور ضعیف، سفت می‌شود. در این مرحله دندان هنوز آسیب‌پذیر است و با یک فشار محکم (گاز گرفتن) می‌تواند بشکند. در دندان هایی که تخریب تاج بیش از اندازه بوده است، بنا به تشخیص دندان پزشک‌تان، جهت ترمیم نهایی از روکش استفاده میگردد.
هر نوع آسیب‌پذیری سر ریشه، باید در کوتاهترین زمان از بین برود و بدین ترتیب دندان نجات پیدا می‌کند.

کن گوتا پرکا چیست ؟
گوتا پرکا نوعی ماده پلاستیک از  گیاهی به همین نام بوده که بعد از ترکیب بامواد دیگری از جمله زینک اکساید و مواد رنگی و اپک کننده و چسباننده به صورت نوارهای مخروطی صورتی رنگی با درجه ضخامت متفاوت در امده و بنا به سایز کانال در آن مورد استفاده قرار می گیرد.

گردآورنده

گروه آموزشی ویدوآل
گروه آموزشی ویدوآل

ویدوآل، ارائه دهنده آموزشهای عمومی و تخصصی

مترجم

گلنوش شریفی
گلنوش شریفی

گوینده

زنده یاد افشین ذریه
زنده یاد افشین ذریه

متاسفانه افشین عزیز در دوم اردیبهشت 1401در اثر بیماری فوت کرد، سایت ویدوآل یادگاری از تلاش او برای اشاعه علم هست، تمام محتوای علمی تولید شده حاصل زحمات او و دیگر اعضای سایت ویدوآل میباشد، نامش نیک.