پشه، مرگبارترین حشره‌ی روی زمین

پشه، مرگبارترین حشره‌ی روی زمین

گروه آموزشی

ویدوآل

1394/10/15

25154

بار بازدید شده
The-loath-some-lethal-mosquito ممکن است به خرمگس یا شاید زنبور بی عسل رای بدهید، اما برای خیلی از مردم تا این لحظه بدترین متجاوز، پشه است، وزوز آن، گزیدن آن، خارش آن و …
10654
پشه، مرگبارترین حشره‌ی روی زمین
Vidoal
4.57
سرعت نمایش
سوالات و نظرات کاربران
0
ali  heydari photo
ali heydari پنج شنبه، 16 اسفند 1397
is good
0
رضا مقصودی
رضا مقصودی دوشنبه، 16 اسفند 1395
دلیل گرایش پشه‌ها به برخی از افراد، به مواد شیمیایی موجود در پوست افراد نهفته است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که رایحه‌ای که از دستان انسان‌ها برمی‌خیزد دارای ۳۴۶ ترکیب شیمیایی مختلف است که ۲۷۷ مورد از این ترکیبات می‌توانند موجب جذب پشه‌ها شوند و یکی از کلیدی‌ترین این ترکیبات «اسید لاکتیک ال» است.
0
احسان صادقی
احسان صادقی پنج شنبه، 12 اسفند 1395
شانس اوردیم بیماری های خطرناکی مثل اچ آی وی از راه نیش پشه و حشرات منتقل نمیشه
0
مرضیه امیری
مرضیه امیری پنج شنبه، 14 بهمن 1395
واقعا پشه چه موجود کثیفیه من خودم میدونستم عامل انتقال بسیاری از بیماری هاست چون روی هرچیزی میشینه اما بادیدن این کلیپ بنظرم باید پشه ها رو کلا ازبین برد.. ولی من یه جایی قبلا مطالعه کرده بودم که بینی انسان ازبین میره اگه پشه نباشه و موجودات تخریب کننده رو نخوره اما چقدر علمی بود این مطلب رو نمیدونم
0
مصطفی .
م کهن شنبه، 11 دی 1395
اسم دیگه اش پشه کورک یا پشه کور هست، برای جلوگیری از خارش مقداری پوست پیاز یا سیب زمینی بمالید بهتر میشه
توضیحات

ممکن است به خرمگس یا شاید زنبور بی عسل رای بدهید، اما برای خیلی از مردم تا این لحظه بدترین متجاوز، پشه است، وزوز آن، گزیدن آن، خارش آن و …
پشه یکی از منفورترین مزاحم‌های جهان است.

پشه یکی از منفورترین مزاحم‌های جهان است. در آلاسکا ازدحام پشه‌ها می‌تواند به اندازه‌ای زیاد شود که عملا یک گوزن را خفه کند. بیماری‌های انتقالی پشه‌ها، سالانه میلیون‌ها نفر را می‌کشد.

آزاری که پشه‌ها دارند، موضوع جدیدی نیست. پشه‌ها بیش تر از ۱۰۰ میلیون سال با ما بودند و در آن زمان همراه با همه‌ی گونه‌ها از جمله ما تکامل پیدا کردند. در واقع هزاران نوع پشه در جهان وجود دارند، اما همه‌ی آنها در یک ویژگی موذیانه مشترک هستند؛ آن‌ها خون می‌مکند و در این کار حرفه‌ای هستند.

بعد از فرود، پشه مقداری بزاق را روی پوست قربانی پخش می‌کند که همانند یک آنتی‌سپتیک عمل می‌کند که محل را بی حس کرده تا ما متوجه آن نشویم. این اتفاق همان چیزی است که برآمدگی خارش‌دار را ایجاد می‌کند. سپس پشه از فک دندانه‌دارش برای کندن حفره‌ای در پوست شما استفاده می‌کند تا با خرطوم خود در اطراف به دنبال رگ‌های خونی بگردد. وقتی یکی را پیدا می‌کند، پشه خوش شانس می‌تواند دو الی سه برابر وزن خود خون بمکد.

به نظر می‌آید که ما خیلی از این کار خوشمان نمی‌آید. در واقع ما به اندازه‌ای از پشه‌ها متنفر هستیم که سالانه میلیاردها دلار در سراسر جهان خرج می‌کنیم تا آن‌ها را از خود دور کنیم. از شمع سنبل هندی و اسپری حشرات گرفته تا سم‌های شدید کشاورزی. اما این کار فقط به خاطر این نیست که پشه‌ها آزار دهنده هستند، آن‌ها کشنده نیز هستند.

پشه‌ها می‌توانند بیماری‌های زیادی از جمله مالاریا، تب زرد، ویروس نیل غربی تا دینگو را انتقال دهند. بیش از یک میلیون نفر سالانه در سراسر جهان از بیماری‌های انتقالی پشه جان خود را از دست می‌دهند و این فقط آمار انسان‌ها است. اسب‌ها، سگ‌ها، گربه‌ها، همه‌ی آن‌ها نیز می‌توانند قربانی پشه‌ها شوند. پس اگر حشرات این‌همه بد هستند، چرا از شر آن‌ها خلاص نمی‌شویم؟ به هر حال ما انسان هستیم و در نابودی گونه‌های مختلف، خیلی ماهر هستیم.

خب، به این راحتی هم نیست! خلاص شدن از دست حشرات، یک منبع غذایی را برای خیلی از جانوران همانند قورباغه‌ها، ماهی‌ها و پرنده‌ها نابود می‌کند. بدون آن‌ها گیاهان، یک گرده افشان را از دست می‌دهند. اما بعضی از دانشمندان می‌گویند، پشه‌ها تا این اندازه هم مهم نیستند. آن‌ها دلیل می‌آورند که اگر از دست آن‌ها خلاص شویم، گونه‌های دیگری به راحتی جایگزین می‌شوند و به احتمال قوی ما مرگ‌های خیلی کم‌تری از مالاریا خواهیم داشت.

مشکل این است که هیچ‌کس نمی‌داند اگر همه‌ی پشه‌ها را نابود کنیم، چه اتفاقی می‌افتد. حشره بهتری جایگزین می‌شود یا حشره‌ای خطرناک‌تر و مرگبارتر؟ سوال این است که آیا ما می خواهیم این ریسک را بپذیریم؟!!!

مترجم,گوينده

فائزه مجاهدطلب
فائزه مجاهدطلب

رشته‌ی بازیگری-کارگردانی رو در دانشگاه هنر تهران خوندم. بازیگری رو دوست دارم و دلم می‌خواد که هر روز از زندگیم پر از تجربه‌های جدید باشه.

تهيه‌کننده

Ted Ed
Ted	 Ed

تد سکویی برای انتشار ایده‌هایی است که ارزش انتشار دارند. تد کار خود را در سال 1984 به عنوان کنفرانسی که فصل مشترک تکنولوژی، سرگرمی و طراحی بود آغاز کرد.