تاثیر نواختن موسیقی بر مغز

تاثیر نواختن موسیقی بر مغز

گروه آموزشی

ویدوآل

1395/02/26

32898

بار بازدید شده
How-playing-an-instrument-benefits-your-brain آیا می‌دانید هر بار که موسیقیدان‌ها شروع به ساز زدن می‌کنند، درون مغزشان آتش بازی به راه می‌افتد؟ از بیرون ممکن است که آرام و متمرکز، در حال نواختن موسیقی و انجام حرکت‌های دقیق بنظر برسن ولی...
16893
تاثیر نواختن موسیقی بر مغز
Vidoal
4
سرعت نمایش
سوالات و نظرات کاربران
0
کامران photo
کامران یکشنبه، 15 اسفند 1395
اسطوره های موسیقی در سن کمتر از 50 سال، کر شدن و کور شدند و مردند، میتونید برید زندگینامشون رو بخونید.
1
محمد نسیمی
محمد نسیمی سه شنبه، 15 فروردین 1396
(پاسخ) دلیلش ترشح ادرنالین بیش از حده
0
امیرعلی .
امیرعلی . چهارشنبه، 16 فروردین 1402
(پاسخ) لطفاً مطالعه ندارید اظهار نظر نفرمایید واگنر، شومان، لیست بالای ۷۰ سال عمر داشتند و بسیار هم سالم بودند. برامس و هندل و غیره هم عمر نسبتا طولانی داشتند. تمام پزشکان ۱۰۰ ساله هستند؟ تمام مهندسان ۹۹ سال حداقل عمر میکنند؟ یا تمام اینها در طول زندگیشون سالم هستند؟ خرافات خودتون رو جایی نشر ندید با تشکر
0
سارا photo
سارا سه شنبه، 25 بهمن 1401
چرت و پرت. دقیقا برعکس نتیجه میده. لطفا زندگی نامه چندنفر موسیقیدان را لااقل بخونید
0
شاهین صیدپور photo
شاهین صیدپور یکشنبه، 20 مرداد 1398
رفقا من با موسیقی گوش کردن هم مرض مانی وهم سیکلموتی وهم دوقطبی گرفتم به نظرمن موسیقی یه بلای خانمان سوزه .حالا خود دانید.ازماگفتن بود.براهمین موسیقی رو برخودم حرام کردم ایشالله که خوب شم الان ۱۰ساله که تحت درمانم
0
سونیا محمدی کشکولی photo
سونیا محمدی کشکولی پنج شنبه، 17 خرداد 1397
عالی بود
0
سونیا محمدی کشکولی photo
سونیا محمدی کشکولی پنج شنبه، 17 خرداد 1397
عالی بود
0
علیرضا احمدی
علیرضا احمدی جمعه، 06 اسفند 1395
من با اهنگ گوش دادن مخالفم از اون موقعی که فهمیدم ضرر داره کنار گذاشتم باور کنید با اهنگ گوش دادن نه اروم میشید نه اتفاقی میفته فقط ضرر میکنید اونای که اهنگ گوش میدید برای ارامش بهتون پیشنهاد میکنم بهتر راه برای ارامش کتاب خوندنه
-1
محمد نسیمی
محمد نسیمی سه شنبه، 15 فروردین 1396
(پاسخ) شاید متوجه نشید اما موسیقی ساحت مقدسی است و هر صدایی را نمی توان موسیقی خواند
0
sheyd sepehri
sheyd sepehri سه شنبه، 11 اردیبهشت 1397
(پاسخ) یمشت چس ناله در پیت گوش ندیم . پول بدیم البوم خوب بخریم بدونیم موزیک چیه . من موندم اینایی که اهنگ بازاری گوش میدن رمانای ابکی میخونن چطور توقع آرامش دارن !!
-1
علی photo
علی دوشنبه، 24 خرداد 1395
به نظر من کاملا اشتباه است.اگر موسیقی این همه فواید داره پس چرا دین اسلام اون رو حرام کرده.بر اساس نظر بزرگان دستورات دین فقط مخصوص یک مقطع زمانی نیست و همیشه کاربرد داره.
1
Amirabbas Gh
Amirabbas Gh شنبه، 16 بهمن 1395
(پاسخ) اسلام موسیقی رو حرام نکرده حتی این نوحه هایم که خونده میشه همه موسیقی حساب میشن ولی به عنوان موسیقی مذهبی، عوض اینکه از این و اون بشنوید دین چی میگه برید یکم تحقیق کنید الکی دینم بدنام نکنید با این کارا ...
0
بهروز امینی
بهروز امینی پنج شنبه، 24 فروردین 1396
(پاسخ) نه در قرآن و نه در سنت پیامبر چیزی برای حرام بودن موسیقی نیومده - احادیث مربوط هم چندان قوی نیستن. البته موسیقی نه مسخره بازی با ساز
0
sheyd sepehri
sheyd sepehri سه شنبه، 11 اردیبهشت 1397
(پاسخ) شما گوش نده :)
-1
جواد جعفرزاده
جواد جعفرزاده چهارشنبه، 20 اردیبهشت 1396
برام جالبه کسایی که تو این سایت عضون و دارن مطالب علمی رو میخونن و میبینن، باز میان از احادیث! حجت میارن که فللن حدیث اینو گفته، با این گفته علمی مخالفه پس اشتباهه!!! خب برادر و خواهرم شما برو همون احادیث رو بخون، تو سایت علمی چرا اومدی؟
0
ر photo
ر یکشنبه، 17 اردیبهشت 1396
Good
0
پوژنگ پروازی
پوژنگ پروازی دوشنبه، 22 آذر 1395
موسیقی غذای روح انسانهاست...
1
Reza Banivakil
Reza Banivakil سه شنبه، 07 دی 1395
(پاسخ) قبلا کتاب غذای روح بود😄
-1
Amirabbas Gh
Amirabbas Gh شنبه، 16 بهمن 1395
(پاسخ) کلا هنر چه نویسندگی چه آهنگ سازی همه باعث میشه روح آدم رو پرورش بده
-1
مصطفی .
مصطفی کهن شنبه، 27 آذر 1395
تحقیق جالبی بود روی تاثیر بر مغز. بحث فتواهای گوناگونخیلیا رو در استفاده از موسیقی مردد میکنه. از یه جایی میبینبم کلاسای اموزشی موسیقی و کنسرت و موسیقی در تلویزیون هست از یه جا میگن حرومه. در کل تاثیر خوبی داره
0
ماریا  معیریان
ماریا معیریان دوشنبه، 06 دی 1395
چرا دانلود نمیشه
0
گروه آموزشی ویدوآل
گروه آموزشی ویدوآل سه شنبه، 07 دی 1395
(پاسخ) سلام، مشکلی در دانلود نسخه کیفیت بالا و کم حجم ویدئو مشاهده نشد!
0
Hiwa photo
Hiwa سه شنبه، 02 آذر 1395
عالي بود درود✌️️
توضیحات
آیا می‌دانید هر بار که موسیقیدان‌ها شروع به ساز زدن می‌کنند، درون مغزشان آتش بازی به راه ‌می‌افتد؟ از بیرون ممکن است که آرام و متمرکز، در حال نواختن موسیقی و انجام حرکت‌های دقیق و حساب شده مورد نیاز به نظر برسند، اما در مغزشان هل هله‌ای برپا است.
اما چطور این را می‌دانیم؟
در ده های اخیر، دانشمندان علوم اعصاب پیشرفت‌های عظیمی را در فهم چگونگی عملکرد مغز با کنترل آن در زمان‌های واقعی به وسیله ابزارهایی مانند FMRI و اسکنرPET کرده‌اند.
وقتی افراد به این ابزار ها (ماشین ها) وصل می شوند، فعالیت هایی مثل مطالعه یا حل کردن مسائل ریاضی، هر کدام بخشی منطبق بر مغز دارند که می شود آن ها را مورد مشاهده قرار داد.
اما وقتی پژوهشگران برای شرکت کنندگان ترتیب گوش کردن به یک موسیقی را دادند، درون مغز آن ها چیزی به غیر از آتش بازی ندیدند. مکان های مختلفی از مغزشان که صدا را پردازش می کرد، به طور همزمان با هم روشن می شدند؛ به صورت جداگانه برای فهم عناصری مثل ملودی و ریتم و بعد همه را با هم جمع می کرد تا به یک تجربه موسیقی بی همتا برسد. مغز ما همه این فعالیت ها را در کسری از ثانیه بین زمانی که اولین بار موسیقی را می شنویم و پاهایمان شروع به ضربه زدن می کند، انجام می دهد.
اما وقتی دانشمندان توجهشان را از مطالعه روی شنوندگان موسیقی به موسیقیدان ها معطوف کردند، آتش بازی کوچک حیاط پشتی تبدیل به یک جشن تمام عیار شد. مشخص شد که با این حال که گوش دادن به موسیقی مغز را درگیر فعالیت های نسبتا جالبی می کند، نواختن موسیقی با کارکرد کل مغز مساوی است.

دانشمندان علوم اعصاب شاهد روشن شدن نواحی مختلفی از مغز بودند که همزمان اطلاعات متفاوتی را در ترتیبی سریع، پیچیده، در هم تنیده و شگفت آور پردازش می کند.
اما موسیقی چه ویژگی دارد که مغز را روشن می کند؟
این تحقیق هنوز تقریبا جدید است؛ اما دانشمندان علوم اعصاب در این رابطه ایده خیلی جالبی دارند. نواختن یکی از آلات موسیقی در حقیقت همه قسمت های مغز به خصوص بخش های دیداری، شنیداری و مناطق مرتبط به حرکات عضلانی کورتکس (ماده خاکستری که 80 درصد مغز انسان را تشکیل می دهد) را همزمان درگیر می کند. مانند هر تمرین دیگری، تمرین منظم و سازمان یافته در نواختن موسیقی، عملکردهای مغز را تقویت می کند و به ما اجازه می دهد که این توانایی را به بقیه فعالیت ها منتقل کنیم.
مشخص ترین تفاوت بین گوش دادن به موسیقی و نواختن این است که دومی به مهارت های عضلانی نیز نیازمند است که توسط هر دو نیمکره مغز کنترل می شود. همچنین نواختن موسیقی دقت و ظرافت بخش زبانی و ریاضی را هم در هم می آمیزد که در آن نیمکره چپ همراه با زمینه خلاقانه و بدیعی که نیمکره راست در آن بهتر است، بیشتر درگیر می شود.
با توجه به این دلایل، کشف شده که نواختن موسیقی حجم و فعالیت جسم پینه ای مغز که پل میان دو نیمکره مغز است را افزایش داده و اجازه می دهد که پیام ها سریع تر و از راه های متفاوت تری درون مغز پخش شوند.
ممکن است که این فرایند به موسیقیدان ها اجازه دهد مشکلاتشان را هم در موقعیت های اجتماعی و هم آکادمیک موثرتر و خلاقانه تر حل کنند.
چون موسیقی شامل کارهای فیزیکی و دستی و درک مفاهیم عاطفی و پیامش هم می شود، عموما موسیقیدان ها از سطح بالاتری از مهارت های اجرایی برخوردار هستند؛ گروهی از فعالیت های به هم پیوسته که شامل برنامه ریزی، استراتژی و توجه به جزئیات می شود و نیازمند تحلیل همزمان هر دو جنبه درک و شهودی است. این توانایی همچنین بر چگونگی کارکرد سیستم حافظه تاثیر می گذارد و قطعا موسیقیدان ها عملکرد بهتری درون حافظه از خود نشان می دهند.
مطالعات نشان می دهد که موسیقیدان ها بیشتر از مغز خود به صورت یکپارچه استفاده می کنند تا به هر خاطره ای برچسب متفاوتی مثل عقلانی، احساسی، صوتی و متنی بزنند؛ مانند یک موتور جست و جوی اینترنتی خوب.
از کجا می‌دانیم که تمام این مزایا فقط منحصر به موسیقی است و هنرمندان، ورزشکاران یا حتی افراد باهوش را شامل نمی‌شود؟
دانشمندان علوم اعصاب این مباحث را بررسی کرده و تاکنون فهمیده‌اند که جنبه‌های هنری و زیبایی شناسی نواختن یکی از آلات موسیقی با هر فعالیت دیگری که مطالعه شده است (مثل ورزش و بقیه هنر ها) فرق دارد. مطالعات تصادفی شرکت کننده‌های زیادی که در آغاز سطح مشابهی از عملکرد ادراکی و پردازش عصبی خود نشان دادند، مشخص کرد آن هایی که دوره‌ای تحت تاثیر آموزش موسیقی قرار گرفتند، در مقایسه با دیگران بهبودی بیشتری در مناطق مختلف مغز نشان داده اند.
این پژوهش جدید درباره فواید روانی نواختن موسیقی است که درک ما را از عملکردهای روانی بیشتر، ریتم های درونی و تاثیرات متقابل پیچیده ای که ارکستر خارق العاده مغزمان می سازد، آشکار می کند.

تهيه‌کننده

Ted Ed
Ted	 Ed

تد سکویی برای انتشار ایده‌هایی است که ارزش انتشار دارند. تد کار خود را در سال 1984 به عنوان کنفرانسی که فصل مشترک تکنولوژی، سرگرمی و طراحی بود آغاز کرد.

مترجم,گوينده

فائزه مجاهدطلب
فائزه مجاهدطلب

رشته‌ی بازیگری-کارگردانی رو در دانشگاه هنر تهران خوندم. بازیگری رو دوست دارم و دلم می‌خواد که هر روز از زندگیم پر از تجربه‌های جدید باشه.

ویراستار

مرجان باقرنژاد
مرجان باقرنژاد

سال 1383 شروع فعالیت من در حرفه روزنامه نگاری و البته ویراستاری بود. همواره به دنبال ارتباط منطقی درون متنی، ثبات وهماهنگی، فارسی نویسی و همچنین صحت آن هستم.