جبر یا اختیار؟
اگر این مطلب برای شما مفید بوده، از ویدوآل حمایت کنید
کلیک کنید
سوالات و نظرات کاربران
0
رامین
دوشنبه، 19 تیر 1402
تلفیقی از هر دو هست. بخشی به صورت جبر و بخشی به صورت اختیار.
0
مهدی
سه شنبه، 15 آذر 1401
تصمیمات ما در خودآگاه گرفته میشه ولی متاثر از ناخودآگاهه، اگه نتونیم به ناخودآگاه دسترسی پیدا کنیم و به خودآگاه نزدیکش کنیم، در جبر هستیم.
0
محمدمهدی شفعتی
یکشنبه، 19 اسفند 1397
من اطلاعات زیادی در این باره ندارم ولی به نظرم ترکیبی از هر دوتاش درسته. ما نمی تونیم بگیم فیزیک کلاسیک اشتباهه و فیزیک کوانتوم درسته و یا برعکس چون جفت شون درست ان. یه جا هایی فیزیک کوانتوم یه سری نقاط تاریک داره که درباره شون نمی دونیم و یه جا هایی هم یه بخش هایی از فیزیک کلاسیک زیر سوال رفته ولی میشه گفت جفت شون درستن و هر کدوم تو حبطه ی خودشون صدق می کنن. درباره ی جبر و اختیار هم اوضاع همین طوره.
1
جمال
شنبه، 11 اسفند 1397
علی بن موسی الرضا در این مورد می فرماید؛ولا جبرا ولا تفویص،امری ما بین امرین(بدین معنی:نه جبر است ونه اختیار بلکه ما بین ایندو می باشد)به عنوان مثال انسان یک پایش را میتواند از زمین بلند کند ولی هر دو غیرممکن است که بتواند.
1
الهه
شنبه، 13 بهمن 1397
برای من دیدن این ویدعو به انتخاب خودم نبود و جبر بود. اما این جبر فقط یک یه چیز ذهنی از قبل تعیین شده بود. پس شاید اعتقاد نیوتون درسته
0
Reza
جمعه، 05 بهمن 1397
پیشنهاد میکنم در این زمینه سریال west world رو ببینید
0
امیرمهدی احمدی
سه شنبه، 11 دی 1397
کارتون عالیه،فوق العاده اید شماها،مرسییییی
0
پوریا
پنج شنبه، 06 دی 1397
به نظر من این که قبل انجام عمل، پالس الکتریکی در مغز ثبت میشه، ارتباطی به جبر یا اختیار نداره، و صرفا تصمیم اینکه آیا حرف فرد آزمایش کننده رو گوش بدیم یا ندیم، از خیلی قبل تر از انجام عمل باید گرفته بشه،.
0
shervin
پنج شنبه، 06 دی 1397
به نظر من که باید از دو جهت دید.یکی دینی و دیگری علمی.از لحاظ دینی خداوند فرموده که انسان قدرت اختیار دارد.جایی که فرموده:لا اکراه فی الدین.در دین اجباری نیست.پس قدرت انتخاب با انسان است.اما از لحاظ علمی؛باید بررسی بشه که مغز بر چه اساسی تصمیم میگیره.مثلا در هنگام مواجه شدن با یک کشف جدید مثلا آتش،کدوم حالت رو انتخاب میکنه؟بی تفاوتی یا کنترل آتش؟چرا باقی حیوانات نتونستن پیشرفت کنن و کشف و یادگیری کنند.به نظر خود نظریه داروین هم فقط در حد نظریه باقی مونده.
0
نوید زندی
شنبه، 01 دی 1397
منظور از جبر سرنوشت است . اکثر اوقات در اتفاقاتی که در زندگی ما می افتد دخیل نیستیم . برای مثال من برای چه این ویدئو را دیدم؟ برای اینکه آن را به تازگی در کانال دیدم ، وقتم هم خالی بود پس می توان آن را نوعی اجبار تلقی کرد.
-1
re
شنبه، 17 آذر 1397
وجود اختیار واقعا توهمی بیش نیست مثلا انسان اختیاری نسبت به جنسیت ، جغرافیای تولد ، رنگ و قوم ونژاد و فرزند چندم بودن نداره چطور میتونه اختیار داشته باشه
فکر کنید راننده اتومبیل هستید پیچ جاده وضعیت هوا و ماشین روبرویی ،کیفیت جاده هیچکدام در اختیار شما نیست و این توهم به شما دست میده که فرمان اتومبیل به دست شماست اما یادتون نباید بره تصمیم شما تابعی از شرایط و متغیر های ذکر شده است در ضمن مثلا اگر شما 500 سال پیش دنیا امده بودید اصلا ماشینی بود که رانندگی کنید یا اگر بیگ بنگ اتفاق نیافتاده بود اصلا حیاتی بود که امروز بعنوان موجود در یک اتومبیل رانندگی کنید همه در امتداد یک اراده وتوابع متعدد هستیم حتی توالی ژنتیک ما هم از قبل ویرایش شده است وما تابع این ویرایش هستیم
0
یونس ذکایی
پنج شنبه، 29 آذر 1397
(پاسخ)
حرف شما درست، جبر هست، همه ما بالإجبار وارد دنیا شدیم و بالإجبار هم از دنیا میریم. اما آیا همه چیزها اجباری اند؟ آیا همه اعمال ما اجباری هستند یا آنها را با اراده خود انجام میدهیم؟ لطفاً کمی تجدید نظر کنید بعد در این مورد نظر بدهید.
0
Danyal Mh
دوشنبه، 26 آذر 1397
من عقیدم اینه ما محدودیم در انتخاب !
برای مثال : تاثیر پذیریه من از دوستی که ۵ سال پیش باهاش حرفی زدم و خانواده یا هر کسه دیگه این که صحبت های باهاش داشتم و رو ذهنم تاثیر گذاشته باعث میشه ما گرایش خیلی خیلی بیشتری داشته باشیم به چند مورد انتخاب در مسائل.
و اینم باید در نظر بگیریم که یه فکر منفی رو میشه در چند حالت تغییر داد و در نتیجه در انتخاب های آینده ما بین گزینه های احتمالی خودمون رو سریعا به سری ها محدود کنیم و آن یکی هارو نمیپذیریم .
0
Maah
یکشنبه، 25 آذر 1397
من فکر میکنم که زندگی ترکیبی ست از جبر و اختیار ما در روی موج سرنوشت و جبر شناوریم همزمان در حال انتخابِ چیزهایی هستیم که به جبر سرنوشت در مسیر ما هستیم در واقع این مانند یک موج سواریِ که ما تعیین کننده نوع مسیر شکل و بلندیِ موجها نیستیم اما تصمیم اینکه بر اساس تجربه و دانش قبلی ما چگونه گذشتن از هر موج و سوار شدن بر کاملا انتخاب ماست و نتیجه موج سواری ما هم باز نتیجه ای از ترکیبِ جبر و تصمیمات ماست... این پیچیده تر از چیزیِ که من گفتم فکر کنم سعی کردم ساده ش کنم...
0
مهرداد
جمعه، 23 آذر 1397
رفتار جهان در بزرگ مقیاس اگر چه تصادفی بنظر نمیاد اما شامل اجزای کوچکتریست که انها تصادفی عمل میکنند پس بسیاری از پدیده ها با عدم فطعیت رو برو هستند ، از طرفی قانون آنترپی باعث بی نظم تر شدن جهان میشه و بر آیند همه اینها این خواهد بود که از بسیاری جهات اراده آزادی وجود ندارد.
0
عمو شاهین
شنبه، 17 آذر 1397
زندگی فارغ از معنی
زندگی فقط یعنی
مثل یه مهره بازی کرده شدن
تنها مثل مرده راه رفتن
0
رویان
پنج شنبه، 15 آذر 1397
ممنونم از ویدئوهایی که بارگذاری میکنید تا سطح آگاهی جامعه بالا بره موضوع که مطرح کردید به شدت ارزش فکر کردن داره جبر و اختیار دو پدیده متفاوتند که در زمان و مکان مختلف میتونه برای ما رخ بده اما برای پاسخ اصلی شما را به یک آیه قرآن ارجاع میدم.
كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ رَهِينَةٌ
هر كسى در گرو دستاورد خويش است
مدثر38
قطعا دستاورد به دست نخواهد آمد مگر با اختیار و تصمیم خرد ما
پاینده باشید
توضیحات
فرض کنین شما و نامزدتون توی یک رستوران خوب قرار ملاقات گذاشتین و نوبت سفارش غذا رسیده، شما قصد دارین استیک بخورین اما چه عاملی باعث شده این مورد رو انتخاب کنین؟ آیا این انتخاب آزادانهی شماست یا از پیش تعیین شده؟
مترجم
مهدی سلاجقه
زبان انگلیسی خوندم. به مباحث علمی علاقه ی زیادی دارم و سعی دارم اطلاعات خودم را در مورد جهان هستی بالا ببرم و فعلاً مشغول تدریس و ترجمه هستم.
گوينده
فاطمه امیری
تدوينگر
زنده یاد افشین ذریه
متاسفانه افشین عزیز در دوم اردیبهشت 1401در اثر بیماری فوت کرد، سایت ویدوآل یادگاری از تلاش او برای اشاعه علم هست، تمام محتوای علمی تولید شده حاصل زحمات او و دیگر اعضای سایت ویدوآل میباشد، نامش نیک.